Måndag 16 november

Idrottsman misstänks för våldtäkt

En idrottsman som tidigare varit aktiv i Gävleborg misstänks för att ha våldtagit en 18-årig tjej i Gävle natten mellan fredag och lördag. Under dagen har vittnesförhör hållits och i eftermiddag ska åklagaren besluta om idrottsmannen ska begäras häktad. Idrottsmannen nekar till anklagelserna.

Lördagsöppet har kortat landstingets köer

Vårdköerna i Landstinget Gävleborg har varit bland de längsta i landet under en lång tid, men nu verkar trenden ha vänt. På bara ett år har antalet patienter som väntat mer än tre månader på tid för besök eller operation halverats. Det betyder att Landstinget ser ut att uppfylla Kömiljardens krav och därför får minst 27 miljoner kronor av regeringen nästa år.

Bland annat har en del av de anställda på hudmottagningen ordinerats övertid och varit schemalagda även vissa lördagar under hösten.

Edsbyns IF  misstänks ha fått svarta pengar

Bandylaget Edsbyn har tagit emot 19 miljoner kronor i från klubbens hedersordförande Ulf Järvefelt.

Det handlar om pengar som Järvefelt enligt Skatteverket har plockat ut ur sina egna bolag med hjälp av falska handlingar, och totalt upptaxeras han med 29 miljoner kronor. Nu pågår en brottsutredning och åtal kan tidigast komma vid årsskiftet.

Tidigarelagda vaccinationer

Landstinget Gävleborg ökar takten med vaccineringarna vilket innebär att så gott som alla kan hinna få sitt vaccin innan årsskiftet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".