1 av 2
Ericsson i Gävle. Foto: Per-Erik Jäderberg/Scanpix
2 av 2
Foto Pontus Lundahl / Scanpix

Måndag 14 december

 Norrsundetmodellen används i Ericssonarbetet

I tisdags varslade Ericson 856 anställda i Gävle, nu anställer man 400 personer i sin fabrik i Rumänien. Samtidigt pågår arbetet på hemmaplan för att mildra effekterna av stor-varslet.

En arbetsgrupp har redan börjat dra upp riktlinjerna för vilka åtgärder som kan behövas och som förebild har man den numera riksspridda Norrsundet-modellen som togs fram när massafabriken där lades ned. Britt-Marie Edfeldt är chef för Länsstyrelsens samordningskansli.

Oro på Perslundaskolan efter besparingsbesked

Utbildnings- och kulturnämnden i Ockelbo kommun måste spara och det innebära att personaltätheten på skolan kommer förändras.

Föräldrar till barn på Perslundaskolan i Ockelbo är oroade över att konsekvensen blir att klasser slås ihop och att lektionstiden förlängs till 80 minuter.

Varför slår män och hur kan man få dem att sluta?

Varje timme misshandlas tre kvinnor av sin man eller pojkvän.

De senaste tio åren har den anmälda misshandeln mot kvinnor ökat, dels beror det på att fler fall anmäls dels på att det faktiskt sker fler våldsbrott mot kvinnor idag. Nästan alltid är det en man som slår. I brottsförebyggande rådets senaste stora undersökning från 2007 så var närmare 5 000 män misstänkta för att misshandel av en kvinna, eller grov kvinnofridskränkning.

Det finns hopp om en vit jul!

Nu kommer snön, så mycket att SMHI nu varnar för att det myckna snöandet kan ställa till problem. SMHI berättar om en prognos där vi faktiskt kan skymta en vit jul.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista