Foto: Christian Höijer SR Gävleborg (Arkivbild)

16 december

Idrottsmannen friades från våldtäktsanklagelse

Den kände idrottsman i Gävle som har stått inför rätta misstänkt för våldtäkt på en 18-årig kvinna friades idag av Gävle Tingsrätt. Anledningen är att Tingsrätten anser att det inte finns några bevis för att det handlade om en våldtäkt.

Landstinget anmäls till Socialstyrelsen

Landstinget Gävleborg har nu anmälts till Socialstyrelsen för brist på patientsäkerhet när hundra läkarsekreterare ska bort ur verksamheten.

Anmälaren är familjeläkaren Staffan Westerlund vid Hälsocentralen Hudiksvall som anser att organisationsförändringen gör att journalanteckningarna växer i högar och inte hinner föras in löpande i journalerna. Något som strider mot Socialstyrelsens egna regler för journalföring. Det finns också en oro att patientsäkerheten hotas av en eftersläpande journalföring.

Nu är det klart vilka som mister jobben på SNA Europe

Igår kom beskedet vilka personer som mister sina jobb på SNA Europe i Bollnäs när företaget flyttar arbetsuppgifter till Vitryssland. Det var den 10 november som företaget varslade sammanlagt 66 av sina 149 anställda i Bollnäs, varav 45 nu mister sina jobb och 8 personer går i avtalspension.

Men trots att några av jobben kunde räddas så är det tungt idag säger Stefan Halvarsson som är klubbordförande för IF Metall på företaget.

Stefan kan vinna bonde-Thildes hjärta

Stefan Blomquist från Gävle är en av de två män som är kvar hos bonden Thilde i Månkarbo i dokusåpan Bonde söker fru. Ikväll avgörs vem Thilde väljer. Hur är det att vara med i en dokusåpa och har Stefan fått förslag från fler tjejer nu efter deltagandet i dokusåpan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista