1 av 3
Hudik Hockey samlas för seger. Fr v tränaren och sportchefen Alf Nord, 20-årige Niclas "Boba" Petterson med sikte på NHL, Travis Elisabeth, just från Canada, Bo Johansson hockeypräst, Dominic Noel, canadick senast från Norge, Simon Nord, målvakt och hans farfar Göte Nord som alltid finns vid hockeyrinken. Foto Hasse Persson SR Gävleborg
2 av 3
Grönlaser. FOTO: PETROS GIANNAKOURIS
3 av 3
Söderhamns sjukhus. Foto:Magnus Hansson.

Fokus torsdag 14 januari

Attacker med grön laser i Skutskär

Grön laser har blivit en samhällsfara, i storstäderna har ungdomar under en tid använt den som ett vapen mot poliser. På ett år har 85 poliser attackerats. Men också allmänheten drabbas av den farliga leken när laserstrålen riktas mot ögonen på bilister och fotgängare och nu blir användandet av grön laser vanligare även på mindre orter.

I Skutskär har det bara under det senaste dygnet inträffat tre attacker. Bertil Danielsson, polisen i Tierp/Skutskär gästar Fokus.

Hockey med guds hjälp

Kan Gud vara till hjälp att lyfta ett hockeylag mot segrar och framgång?
Hudiksvalls hockey i Allettan har gjort sin bästa säsong hittills och är ett av åtta lag som just kvalar vidare med vind i seglen. Just nu två segrar i allettan.

Förstärkta med två kanadensiska nyförvärv finns en tilltro i laget som kyrkoherden Bo Johansson i Hälsingtuna församling varit med och skapat i samarbete mellan kyrka och hockey.

Migrationsverket kritiska till nya regler

Landstingets nya regler som innebär att det inte går att betala för sitt läkarbesök direkt på sjukhuset eller hälsocentralen har lett till att asylsökande har hamnat i kläm.

Detta eftersom dom varken kan betala sina räkningar via bankgiro eller internetbank och alltså har svårt att betala räkningar som skickas hem. Och nu protesterar migrationsverket mot vad de kallar ett ogenomtänkt beslut.

Men varför genomför då Landstinget Gävleborg denna förändring?
Måns Kjerstensson, avdelningschef på landstingets ekonomiavdelning svarar i dagens Fokus.

Bandy och hockey

Radiosportens Magnus Wahlman pratar om kvällens hockeymatch där Brynäs tar emot Södertälje och spelar om viktiga poäng och där man saknar Stephen Dixon som stängs av två matcher efter bråket under Färjestadsmatchen. Dessutom kan vi inte låta bli att prata om gårdagens landslagsuttagning i bandy som upprört många eftersom SAIK:s Magnus Muhrén inte togs med i VM-truppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".