1 av 3
Sandvik. Foto: SR Gävleborg
2 av 3
3 av 3
Överlevande Hotteline Lozama dras ut från rasmassorna. Foto: Francois Mori/Scanpix.

Onsdag 20 januari

Sandvik köper ut 100 anställda

För att slippa säga upp personal så genomför Sandvik Tooling nu ett åtgärdsprogram där en av åtgärderna är att välja ut anställda som man anser kunna klara sig utan och erbjuda dem avgångsvederlag. Så här säger Sandviks informationsdirektör Anders Wallin om att företaget vill välja ut vem som ska erbjudas att få sluta.

På Sandvik Tooling i Gimo är många av de anställda nöjda med det nya åtgärdspaketet.

Åtgärden med att företaget ska välja ut vilka som ska kunna erbjudas avgångsvederlag är inget som facket har varit med och förhandlat fram det säger Tomas Andersson på IF Metall på Sandvik.

Hjälpen till Haiti går fram

Idag inträffade ett kraftigt efterskalv på Haiti något som utlöste ny panik bland folk som campar på huvudstadens gator. Tidigare har det varit tal om hur svårt det är att få fram hjälpen till dom som verkligen behöver. Diana Matovic jobbar för den internationella barnrättsorganisationen Plan och berättar att deras hjälp gått fram.

Föräldrar struntar i andra vaccinsprutan

Den här veckan avslutas den ordinarie vaccineringen mot svininfluensan. Framför allt handlar det om barn upp till 12 år som får sina andra dos av vaccinet. Men många barn kommer inte att få någon andra spruta av vaccinet. Det här bekymrar personalen inom sjukvården som tror att det beror på att spridningen av influensan hölls i så strama tyglar under hösten att föräldrarna helt enkelt tycker att det är onödigt med en till spruta. Mona Björk är BVC-sköterska i Söderhamn.

Hör smittskyddsläkare Signar Mäkitalo om varför den andra sprutan är viktig trots att virusspridningen minskat kraftigt.

OS-hopp laddar med skivsläpp

Slalomåkaren André Myhrer från Bergsjö förbereder sig som bäst för OS i Vancouver. Och han gör det genom att släppa en singel tillsammans med sina kompisar i bandet TBL - Två Backar Läsk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".