Maj-Lis Sveden Nordling i Gävle fick medicin som hon inte tålde. Foto: Scanpix och Staffan Mälstam SR Gävleborg

Måndag 25 januari

Ericssons aktieutdelning sticker i ögonen

Ericsson redovisade en vinst på 6,7 miljarder kronor för sista kvartalet förra året, vilket kan jämföras med 9,5 miljarder samma kvartal 2008. Men trots vinsten tvingas fler anställda sluta och samtidigt höjs aktieutdelningen.

Och just den ökade aktieutdelningen just efter att man fått besekd om att hela gävlefabriken ska läggas ned sticker i ögonen på många säger Ulrika Belin LO-ordförande i Dalarna och Gävleborg.

Många får fel medicin

Många patienter får felaktiga mediciner utskrivna av sjukvården. Mediciner som gör patienterna sjuka vilket innebär onödigt lidanden och extra arbete för vården som kostar samhället miljardbelopp varje år. En av de vanligaste situationerna när läkemedelsfel uppstår är när patienten byter vårdform, till exempel skrivs ut från sjukhus.

Maj-Lis Svedin Nordling i Gävle är en av många som har fått fel medicin.

Gävlepolisens prioriteringar

Vilka brott är det viktigast att polisen utreder? Den frågan har gävleborgs kommuner funderat på och i dagarna reser länspolismästare Christina Forsberg runt i länet för att skriva överenskommelser med lokala politiker. Idag var hon i Gävle och presenterade kommunens handlingsplan tillsammans med kommunalrådet Pär Johansson (S) där man valt att satsa på skadegörelse, ungdomsgäng, krogvåld och droger.

Pålästa holländare intresserade av Gävleborg

I helgen var det "Skandinaviska dagar" i Hoevelaken utanför Amsterdam. Många var intresserade av gävleborgskommunerna på plats och den här gången var det ovanligt pålästa familjer berättar Gunilla Byström, informationschef i Bollnäs kommun, som var på plats på mässan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".