1 av 7
Arkivbild: Snön faller på länets vägar. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
2 av 7
Inger Andersson och Jannis Pevikfasth som bjuder in ensamma gamla till samtal, utveckling och ny lycka om man själv vill. Foto Hasse Persson SR Gävleborg.
3 av 7
4 av 7
Ivan Boman, 88, Hjördis Qviberg 87, Stig Gränge 86 och Ingrid Sundberg 88 lever livet och utvecklas genom samtal och möten på Café Hela Livet i Hudiksvall. Foto Hasse Persson SR Gävleborg.
5 av 7
Waldemar Bergendahl fick Hedersbaggen på Guldbaggegalan 2010 på Cirkus i Stockholm på måndagen. Foto Roger Vikström/Scanpix
6 av 7
High five för schyssta Gefle IF på väg mot Europa leauge. Foto Pernilla Wahlman/Scanpix
7 av 7
Foto Hasse Holmberg/Scanpix

Tisdag 26 januari

Ny roll för Banverket Produktion som bolag

Regeringen har avsatt 64 miljarder kronor fram till 2021 för drift och underhåll av järnvägar i landet. Det här innebär nya arbetstillfällen bland annat i Gävleborg när gamla Banverket Produktion byter namn och blir bolag. Niclas Reinikainen är vd för det nya Infranord AB.

Kreativt åldrande i Hudiksvall

I Hudiksvall satsar kommunen på att dom gamla ska få ett kreativt åldrande med nya perspektiv på sin omgivning och få självförtroende att lära sig nya lustfyllda saker.

Filmtrotjänare prisades

Minns du filmen där Emil i Lönneberga fastnar med huvudet i soppskålen? Det är bara en av många filmer där Waldemar Bergendahl har varit inblandad i produktionen.

Under sina år i filmbranschen så har Waldemar Bergendahl, som är född i Årsunda utanför Sandviken, producerat över 50 filmer. Flera har nått internationella framgångar som Mitt liv som hund och Arn - Riket vid vägens slut.

Vid guldbaggegalan igår tilldelades Waldemar Bergendahl en hedersguldbagge för sin långa producentgärning något som förtjänar ett grattis!

SMHI varnar för snöoväder

SMHI har utfärdat en klass två varning över delar av Norrland - däribland Gävleborg. Anledningen är ett snöoväder som väntas komma in över Sverige och Gävleborg i morgon bitti.

Gefle IF mot UEFA Europa leauge

Gefle IF kan få en plats i Europa leauge tack vare sitt schyssta spel i allsvenskan förra året. De tre länder som toppar Uefas Fair play-ranking får nämligen varsin plats i UEFA Europa leauge första kvalomgång och just nu är Sverige i topp före Danmark och England.

Inför Vi i femmans 3:e kvartsfinal

Idag tävlar Sandvalla skola från Hudiksvall mot Nyhamre skola från Bollnäs. Vi får en försmak från Spegeln i Gävle av programledaren Linnéa Ericsson som får lite extra hjälp i programlederiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".