1 av 6
2 av 6
Foto:SVT bild
3 av 6
4 av 6
5 av 6
Fler kvinnliga poliser till Gävleborg. Foto: Anders Ekholm
6 av 6
Skoltak i Forsa skola. Foto:

Fokus tisdag 9 februari

Byggfel bakom takras

Takraset på en skola i Hudiksvalls kommun har visat sig bero på en felaktig konstruktion Jan Kroppegård, chef för tekniska förvaltningen, varnar nu andra kommuner för att det här felet kan finnas på fler håll.

Rovdjursstängsel ofta onödigt enligt forskare

Just nu håller Jordbruksverket på att fördela pengarna till rovdjursstängsel. Men samtidigt kritiseras arbetet med rovdjursstängsel. Miljontals skattekronor har slösats bort på rovdjursstängsel i län där det inte finns några vargar. Det hävdar forskaren Jens Karlsson på Viltskadecenter på Grimsö forskningsstation. Han har visat i en ny studie att det är mycket mer lönsamt att sätta in åtgärder i fårhagar som redan blivit utsatta för vargangrepp.

OS domare från Växbo

Natten mot lördag så är det invigning av Olympiska spelen i Vancover. Daniel Lind från Växbo lyfter från Arlanda imorgon bitti för att vara domare under OS-backhoppningen.

Fler kvinnliga poliser i Gävleborg

Idag har vi fått höra att allt fler kvinnor väljer att bli polis. För några veckor sedan så tog polismyndigeten i Gävleborg emot årets kull av polisaspiranter. Av dom var en tredjedel kvinnor och så många har det inte varit tidigare i Gävleborg. Det här glädjer länspolismästare Christina Forsberg.

Glada Hudikteatern mellanakt i Melodifestivalen

Idag avslöjades att Glada Hudikteatern ska stå för underhållningen i en mellanakt på Melodifestivalens deltävlingen i Sandviken på lördag.

Länsfinal i Vi i femman

Efter många spännande tävlingsomgångar med mycket fina resulatat av femteklassare i länet så är vi nu framme vid den prestigefyllda länsfinalen. Östra skolan från Söderhamn och Sandvalla skola från Hudiksvall tävlar om att få representera Gävleborg i regionfinalen på torsdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".