1 av 5
Skoltak i Forsa skola. Foto:
2 av 5
Gävle Tingsrätt. Foto: Anders Ekholm
3 av 5
Skolelever samlar in pengar med hjälp av musik. Foto: Anders Ekholm
4 av 5
Interiören till festivaltältet på Jerntorget. Foto: Charlotta Cederlöf SR Gävleborg
5 av 5

Fokus 10 februari

Byggfusket var systematiskt

Hudiksvalls kommun kommer att gå till botten med byggfusket av fyra skolbyggnader i kommunen.  Jan Kroppegård är teknisk chef i Hudiksvall beskriver den mycket bristfällliga kontstuktionen.

Vill inte kommentera bristerna

Georg Svensson vd för byggföretaget vill inte bli intervjuad i radio men säger till Fokus att dom har gjort dom kontroller av bygget som krävs, inget fel upptäcktes då, han vill inte kommentera om byggföretaget tänker ta på sig ansvaret för felen.

Många skadar sig i skidbacken

Förra skidsässongen skadades nästan 4000 personer i dom svenska skidanläggningarna.
Den här säsongen beräknas fler skadas på grund av den snörika vintern, då fler åker skidor.
I Kungsbergets skidanläggning utanför Sandviken skadades omkring 200 personer förra året.

Hon tände eld på sig själv

I rättegången mot den 51-årige man i Gävle som misstänks för mordförsök på sin före detta hustru genom att tända eld på henne så var det nu dags för mannens version av händelsen.

Fortsatt dystra arbetslöshetssiffor i Gävleborg

Gävleborgs län har den högsta arbetslösheten i landet oavsett om man tittar på den öppna arbetslösheten eller räknar in olika arbetsmarknadsåtgärder.

Landshövding Barbro Holmberg och ordförande i regionstyrelsen vid samverkansorganet Region Gävleborg, Per Olof Svensson har utsetts av regeringen att samordna länets resurser så att nya jobb ska kunna skapas. Men vad har de då gjort så här långt?

Invigning av Festivalstaden Sandviken


En timme kvar till invigningen av Festivalstaden i Sandviken och vår melodifestivalreporter Charlotta Cederlöf är på plats i Festivaltältet på Jerntorget i Sandviken.

Elever hjälper elever

Dom räknas som dom fattigaste barnen i världen och i skolan finns varken böcker eller papper, det handlar om skolbarnen i Etiopien.

Men nu ska de få hjälp av tre grundskolor i Gävle som på lördag anordnar en konsert i Konserthuset där entrén oavkortat går till en skola i Etiopien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".