Fokus tisdag 23 februari

Läkarsekreterare får vara kvar

Läkarsekreterarna får stanna kvar på sina hälsocentraler.Därmed backar landstinget Gävleborg om att läkarsekreterarna ska sitta på så kallade skrivarcentraler.

Något som glädjer Helena Olsson som är läkarsekreterare på Hälsocentralen i Andersberg i Gävle.

Landstinget Gävleborg kallade till presskonferens för att berätta om vilka förändringar som görs för att säkerställa patientsäkerheten.

Våldsamt rån på bensinstation i Ljusne

Tre minuter över ett idag så rånades bensinstationen i Ljusne utanför Söderhamn. Flera gärningsmän tvingade till sig kontanter mend hjälp av våld och lämnade sedan platsen i en bil.

Sista rättegångsdagen för branden på Öster i Gävle

Idag avslutades rättegången mot den man som misstäntks för att ha tänt eld på sin ex-fru på Öster. Vad hände egentligen på den där toaletten i början av oktober?

Mannen säger att hans ex-fru var deprimerad och att hon helt enkelt tände eld på sig själv i ren desperation. Som stöd säger han att det är vanligt bland kvinnor i hans hemland.

Kvinnan säger att hennes ex-man var kontrollerande, att han utövade hedersvåld mot henne och när hon sa att hon ville lämna honom så tände han eld på henne.

Och idag höll alltså både försvaret och åklagaren sina slutpläderingar. Åklagaren yrkar på 12 års fängelse och 600 000 kronor i skadestånd. Advokaten vill att mannen ska frikännas.

Myhrer tävlar i storslalom

7 medaljer till Sverige så här långt i OS. Ikväll klockan 19´00 så är det dgas för ännu en Gävleborgare att ge sig in i OS-leken. André Myhrer från Bergsjö gör osdebut i storslalom i Whistler. Och formen känns mycket bra för Myhrer.

Rån på bensinmack i Ljusne

Tre minuter över ett idag så rånades bensinstationen i Ljusne utanför Söderhamn. Flera gärningsmän tvingade till sig kontanter mend hjälp av våld och lämnade sedan platsen i en bil.
Polisen grep under eftermiddagen två män misstänkta för rånet.

Nya pengar ger en nu chans

Pojkprojektet i Hudiksvall har fått nya pengar och det ger nytt hopp för barn utan en närvarande pappa.