1 av 4
Under den här snön begravdes mannen. Foto: Johannes Kvist SR Gävleborg
2 av 4
Svågadalen. Foto Christian Höijer SR Gävleborg
3 av 4
Elever på Iggesunds skola. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
4 av 4
Bitte Södergren (med Anders på datorn) Foto: Christian Höijer SR Gävleborg

Torsdag 25 februari

 Guldhjältarna

Daniel Rickardsson från Iggesund och Anders Södergren från Mo utanför Söderhamn gjorde var sitt fantastiskt lopp i herrarnas skidstafett över 40 kilometer igår kväll. Resultatet blev ett svenskt guld, det första svenska herrstafettguldet i OS sedan Moberg, Svan och grabbarna 1988.

Anders Södergrens mamma - Bitte Södergren - jobbar åt Svenska kyrkan i Söderhamn och för ett tag sedan stegade vår reporter Christian Höijer in och överraskade henne på hennes jobb på Mariagården.

 

I Iggesund finns Tord Albinsson som var Daniel Rickardssons första skidtränare och har betytt mycket för hans karriär. Där ligger också Iggesunds skola där Daniel gick till och med nionde klass.

Svågadalsnämndens framtid är oviss

Svågadalsnämnden i nordvästra delen av Hudikvalls kommun är unik i landet. Här har de folket sen starten 1996 själva valt sina företrädare genom personval, utan att några politiska partier är inblandade. De 600 personer som är bosatta vid Svågans dalgång vill ha sitt lokala självstyre kvar, det visar en enkät som gjordes i fjol, problemet är bara att få tillräckligt många att engagera sig aktivt i nämnden och att få folk att gå och rösta.

I juni fattar Hudiksvalls kommunfullmäktige beslut om nämnden ska få finnas kvar.

Snöskottare begravdes i ras

När några personer skottade ett förrådstak i Laggarbo mellan Gävle och Hedesunda vid 14-tiden idag så rasade stora mängder snö från taket. En av snöskottarna drogs med och begravdes i snömassorna, men kunde grävas fram endast lätt nedkyld.

Söderhamn på filmoffensiven

Söderhamns kommun vill sätt filmen på kartan igen. En skräckfilmsfestival planeras och om allt går enligt planerna så kommer även kommunen att får en ny digital bio. Erik Mossnelid är kultursamordnare i Söderhamns kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista