Måndag 1 mars

Nytt parti vill ena Norrland

Gävleborg har fått ett helt nytt parti som nu ställer upp i höstens val till kommuner och riksdag. idag, den 1 mars, var det sista dagen att registrera nya partier hos valmyndigheten om man vill ställa upp i kommunalval eller riksdagsvalet i höst. Ett av de partier som var allra sist att hinna registrera sig var Norrländska Samlingspartiet. Bakom partinamnet hittar man Sören Molander i Njutånger.

Landstingsutfrågningar i Fokus

Varje måndag, med start 1 mars, kommer vi i Fokus att fråga ut respektive toppkandidat från de olika partierna i Landstinget Gävleborg. Vad vill egentligen politikerna i vårt län med sin politik?

Först ut är Moderaternas oppositionsråd Patrik Stenvard som ser tillgänglighet och kortare vårdköer som de viktigaste frågorna inför valet.
Färdtjänsthinder för personer med afasi

Personer som drabbats av exempelvis en stroke behöver mycket hjälp, både på att öva upp rörelseförmågan och att kunna kommunicera igen. På Forsa Folkhögskola finns Afasilinjen, som i första hand riktar sig till dem med problem som fortfarande är yrkesverksamma. Men utbildningen har svårt att hitta deltagare, dessutom har deltagare råkat ut för bakslag och nekats riksfärdtjänst till skolan vilket gör det krångligare och dyrare.

Kommer hem med metall

Precis som i den rocklåt där André Myhrer spelar gitarr så kommer han nu hem med metall, närmare bestämt med ett OS-brons. Vi kollar läget med några av hans anhöriga inför hemkomsten ikväll.