1 av 3
Barngrupperna i Gävle har blivit större trots att politiker lovat en minskning. Foto: Agneta Sundberg SR Gävleborg
2 av 3
Näringsminister Maud Olofsson (C) svarade på lyssnarnas och programledaren Lotta Perssons frågor i Fokus. Foto Jenny Sanner Roosqvist SR Gävleborg
3 av 3
Näringminister Maud Oloffson (C) i Fokus. Foto Jenny Sanner Roosqvist SR Gävleborg

Onsdag 3 mars

Ljusdals kommun kritiseras av Skolverket

Turerna kring Ljusdals kommun och deras samarbete med utbildningsföretaget Miroi fortsätter. Ljusdals kommun har skrivit gymnasiebetyg åt företaget vilket är olagligt. Kommunen skrev då ett nytt avtal med utbildningsföretaget men nu kritiseras även det av Skolverket.

Telefonväkteri med näringsminister Maud Olofsson

Näringsminister Maud Olofsson (C) fanns i Fokusstudion och svarade på lyssnarnas frågor om bland annat elpriser, avreglering och vindkraft.

Och så hann vi med en fråga från en förstagångsväljare om hur unga ska få jobb i ett län som har högst ungdomsarbetslöshet i landet.

Vallöftet om barngrupperna i förskolan hölls inte

Nu när valkampajen är igång kommer vi snart att få ta del av de politiska partiernas vallöften. Men hur många av de vallöften som gavs vid det förra valet 2006 har uppfyllts? SR Gävleborg har granskat majoritetspartierna i kommunerna och i Gävle hade det Socialdemokratiska partiet, som tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet styr Gävle, ett vallöfte om att barngrupperna i förskolan skulle minskas.

Bra respons på ÖB-uppvaktning

I eftermiddag uppvaktade fyra värnpliktiga tjejer Överbefälhavaren Sverker Göransson. En av dem var Sofie Bodén från Bollnäs. Och hon var nöjd efter mötet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista