1 av 3
Georg Listing, Tom Kaulitz, Bill Kaulitz, and Gustav Schaffer, bildar tillsamamns bandet Tokio Hotel Foto AP/Alberto Pellaschiar
2 av 3
Vargar. Arkivfoto: Scanpix
3 av 3
Familjen Misiraj, Sadik 27, Sherije 28 år, Drinosja född i Sverige, Denisa 4, Denis 3 och Dijana 6 år med dagisfotot från Söderhamn. Foto: Maria Persson Löfgren SR

Torsdag 4 mars

Strider om var i landet vargarna ska placeras ut

Vargjakten kan dras in om inte acceptansen för en inflyttningen av 20 nya vargar fungerar. Det säger miljöminister Andreas Carlgren. Men de största och svåraste frågan blir trots allt var i landet som vargarna ska placeras ut.

Landstingslöfte sprack under turbulent mandatperiod

I Fokus fortsätter vi vår granskning av hur politikerna uppfyllt sina vallöften från förra valet 2006. Nu har vi kommit till Landstinget där politikerna har haft en turbulent mandatperiod.

 Kosovofamiljerna har det svårt efter avvisningen

Efter nästan tre år i Sverige och avslag från Migrationsverket om uppehållstillstånd så avvisades två Söderhamnsfamiljer till Kosovo. Just nu ökar Sverige antalet avvisade till Kosovo efter att Kosovo skrivit på ett återtagaravtal med EU. Men hur blir då livet för dom familjer som återvänder? Vi har träffat de två Söderhamnsfamiljerna som berättar att de inte skulle klara sig utan det stöd som dom fortfarande får av vänner i Sverige.

Laila Lindberg är specialpedagog i Söderhamn och en av dem som har engagerat sig i kosovafamiljerna vi hörde om.

Sportlovskeramik

I Gästrikland är det ju sportlov den här veckan, Hälsingland har sitt roliga framför sig nästa vecka. Men allt behöver ju inte vara sport, lovet bjuder ju också på möjligheter att prova saker man kanske inte har gjort tidigare. På Sjömanskyrkan i Gävle höll ABF och Kultur och fritid i Gävle keramikkurs för barn idag och Ann-Margret Söderström var en av ledarna.

Tokio Hotel spelar i Stockholm ikväll 

Ikväll spelar tyska rockbandet Tokio Hotel i Stockholm, ett band som för många är helt okänt men som drar mängder av publik. Främst unga tjejer och många har köat i flera dagar utanför Globen. Och det är just fansen som har gjort bandet till ett fenomen i nästan alla europeiska länder finns så kallade street teams som sprider information och pr för gruppen. Madeleine Engberg från Hudiksvall är ansvarig för det svenska street teamet och på plats i Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista