Måndag 8 mars

19-åring hittades död i snödriva

I lördagskväll var det en fest för ungdomar på Folket Hus i Skutskär. En fest som urartade när den fick alldeles för många ovälkomna besökare och därför avbröts av polisen som körde ut ungdomarna utan ytterkläder. En av dom som var på festen var en 19-åring som aldrig kom hem. På söndagen hittades han död i en snödriva.

Och i Skutskär är det många som känner sorg och förtvivlan idag över det som hänt.

Nu öppnar kyrkan sina dörrar för sörjande

Nu träder en av arrangörerna fram i SR Gävleborg och berättar vad som hände i Skutskär i lördags. Festen på Folkets Hus i Skutskär var planerad sen flera veckor tillbaka av 6 personer från Älvkarleby. Det här var andra gången som de arrangerat en fest på Folkets hus. Syftet var att ungdomar från Älvkarleby skulle få ha lite kul på sportlovet och omkring 500 personer från 16 år och uppåt bjöds in. Arrangörerna hade bestämt att när 270 personer släppts in så skulle inga flera få komma in. Men planerna ändrades - flera hundra ungdomar stod utanför och tryckte på och ville komma in och det var då som de tappade kontrollen och folk strömmande in i den överfulla lokalen.

Landstingsutfrågning av Carina Östansjö (FP)

Oppositionsrådet Carina Östansjö (FP) tycker inte att landstinget behövs som politisk organisation och att det finns problem med med landstingets personalpolitik. En lösning som hon skulle vilja se för att lösa problemen är att ge mer makt till personalen, något som hon också tror skulle frigöra mer pengar.

Få statyer av kända kvinnor

Såhär på internationella kvinnodagen så passar vi på att titta på ojämställdheten när det gäller statyer i Sverige. För det är knappast kvinnors historia som huggs i sten. Bara var tionde av de figurer i sten och brons som berättar vår gemensamma historia på gator och torg, föreställer nämligen en kvinna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista