Fokus onsdag 10 mars

Ursäkten duger inte

Vi börjar med uppståndelsen kring en Hudiksvallsläkare, Vincent Ugarph, som fick sin mentala hälsa ifrågasatt i ett offentligt dokument, som skrevs under av landstingsledningen. Igår debatterades den här saken häftigt i Fokus och det slutade med att landstingsdirektör Svante Lönnbark bad Vincent Ugarph om ursäkt  men nu säger han till Sveriges Radio Gävleborg att den inte godtas.

Vallöften uppfylldes inte

I Hudiksvall var dom styrande socialdemokraterna klara över att inga skolor skulle läggas ner och ett badhus skulle byggas på Kattvikskajen. Men det här var vallöften som inte Sven-Åke Thoresen, kommunalråd i Hudiksvall.

Många asylsökande har anlänt

På kort tid har omkring 200 personer anlänt till Gävle för att söka asyl. De kommer med löften om ett bättre liv, men många av dom är så rädda att de inte vågar uppge sitt namn, som den här serbiske mannen som etniskt tillhör romerna och därför har utsatts för förföljelse i sitt hemland.

Privatisering av Bollnäs sjukhus

80 procent av Bollnäs sjukhus verksamheter kommer att i framtiden drivas av en privat entreprenör, det står ju klart sedan tidigare. Senare idag ska landstingsmajoriteten Centern, Socialdemokraterna och Miljöpartiet presentera vilka kriterier som krävs av den privata entreprenör som ska ta över.

Björn Brink Centerpartist landstingsråd och Alf Norberg Vänsterpartiet har delade meningar om en privatisering.

Krav måste uppfyllas för att en upphandling ska bli möjlig

Nu är det klart vilka krav som Landstinget Gävleborg kommer att ställa på dom privata entreprenörer som vill lägga anbud på att driva Bollnäs sjukhus. Patrik Stenvard Moderat oppositionsråd i Landstinget Gävleborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista