1 av 6
Bollnässpelaren Patrik Larsson bröt näsbenet i gårdagens seminfial, men är glad ändå. Foto Magnus Hansson SR Gävleborg
2 av 6
Ledningens svar imponerade inte på fotvårdsspecialisten Lena Jonsson
3 av 6
Mats Moberg. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
4 av 6
Landstingsdirektör Svante Lönnbark träffade personalen på Hudiksvalls sjukhus. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
5 av 6
Bollnäs tog hem segern mot Sandviken. Foto: Pernilla Wahlman/Scanpix.
6 av 6
Telefonerna går varma i Bollnäs efter seger mot Sandviken. Till vänster Sören Persson. Till höger Gunilla Byström. Foto: Magnus Hansson och Staffan Mälstam SR Gävleborg

Onsdag 17 mars

Sjukhusmöte i Hudiksvall efter kritik

I går kväll mötte landstingsdirektör Svante Lönnbark personalen på Hudiksvalls sjukhus för att diskutera arbetsförhållandena.

Problemen på sjukhuset tog sin verkliga början i våras när landstingsledningen ville ta ifrån Hudiksvall statusen som akutsjukhus.

Personalen tyckte att ledningen la munkavle på dom när de protesterade, och en av läkarna gick så långt att han anmälde landstingsdirektör Svante Lönnark till JO.

Under hösten och vintern har kritiken eskalerat mot landstingsledningen och så här lät det när Lena Jonsson och Mats Moberg kom ut från mötet i går kväll.

Offentlig kritik ett varningstecken

Det är svårare att vara chef i offentlig sektor än i privata företag, men även om målet inte ska vara att bli en populär chef så måste man ha personalen med sig för att omorganisationer ska fungera. Det säger Annika Härenstam, som är professor vid institutionen för arbetsvetenskap på Göteborgs Universitet och projektledare för ett stort forskningsprojekt (Chefios) om chefskap i den offentliga sektorn.

Dessutom säger hon att när personalen i offetnlig sektor framför kritik offentligt är det ett ohälsotecken för organisationen och att man då kan behöva en extern medlare för att lösa krisen.

Glädjeyra i Bollnäs efter finalplatsen

Efter en otroligt spännande femte och direkt avgörande bandysemifinal i mellan Sandviken och Bollnäs igår kväll var det till slut Bollnäs som stod som segrare efter att Bollnäs avgjort matchen på övertid.

Och så här dagen efter det stårt klart att Bollnäs tagit sig till en bandyfinal för första gången på 54 år är hela Bollnäs i ett lyckorus. Så här säger några bollnäsbor om finalplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".