1 av 4
Biljetter säljs som smör. T.v. Sven Engwall, t.h. Maria Hellström. Foto: Anders Ekholm SR Gävleborg
2 av 4
Många vill klä sig i orange och blått. Foto: Magnus Hansson SR Gävleborg
3 av 4
Evy Degerman, centerpartistiskt kommunalråd i Bollnäs. Foto: Agneta Sundberg SR Gävleborg
4 av 4
Ove Molin är laddad och räknar ner minuterna i dubbel bemärkelse. Foto: Anders Ekholm SR Gävleborg

Torsdag 18/3 Programledare Linnea Ericsson

Hockeyfest

Länet har blivit sportokigt - och det är inte bara bandyn som lockar.

För nu är slutspelet snart igång för Brynäs IF - ikväll möter man Djurgården i den första i bäst av sju matcher. Vår reporter var såklart på isen och tog tempen på Nicklas Sharnetski och Ove Molin.


Brotorget - kapitel 378 (?), "Centerpartiet stöttar Perzon"

Nu ställer sig Centerpartiet bakom den lokala affärsmannen Tomas Perzon, som vill bygga galleria på torget. Vad innebär det här för Bollnäsborna? Hör Agneta Sundberg berätta om den senaste utvecklingen.


Nytt förslag oroar elöverkänsliga
Det finns ingen fristad för de som är elöverkänsliga när dagens samhälle blir mer och mer tekniskt avancerat. Det senaste förslaget om timvis avläsning av el-förbrukning i småhushåll oroar.

De nya mätarna har negativ inverkan på de elöverkänsliga säger Christina Wreiding i Järvsö som är en av många drabbade.

Hans Backman, Folkpartiets riksdagsledamot, är en av de tre som skrivit motionen. Vad säger han om de elöverkänsligas situation?

Som vanligt stod vår telefonsluss öppen för era kommentarer (026-64 99 99).


Biljettrekord för SM-finalen

Klockan nio imorse började Bollnäs GIF sälja dom 1100 biljetter föreningen fått till bandyfinalen på söndag. Och trots att folk redan köpt optioner, alltså förköpsrätt till biljetterna, var det kö uppe på Sävstaås redan innan dörrarna till biljettförsäljningen öppnade. En av dom som stod först i kön var Stefan Valfridsson.

Publikrekordet ryker all världens väg på Studenternas i Uppsala på söndag. Sedan Bollnäs blev finalklart har nämligen försäljningen av finalbiljetter formligen exploderat och drygt 23 500 biljetter är hittills sålda, skriver UNT. Det finns nu bara runt 1 000 biljetter kvar till försäljning. Det nuvarande publikrekordet på 23 048 personer är från 2006 då Edsbyn besegrade Hammarby i finalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".