1 av 5
ärvsötjejen Brita Björs, 27 år, får årets Lill-Babs stipendieum för sina stora och breda musikaliska talang. Den 11 april ska hon ska sjunga med Lill-Babs i Järvsö kyrka
2 av 5
3 av 5
Svårt att hitta bollen i snötäcket
4 av 5
5 av 5
Det var många som ville fira bandyhjältarna trots finalförlusten. Foto Agneta Sundberg SR Gävleborg

Måndag 22 mars

Gästrikebutiker omfattas av Handels strejkvarsel

Ikea i Valbo, Stadium i Gävle och Storbutiken i Sandviken omfattas av de varsel som Handelsanställdas fackförbund la i förmiddags. Däremot ingen affär i Hälsingland. Varslet innebär att 79 företag inom detaljhandel och partihandel med 5207 anställda runt om i landet inleder en strejk på skärtorsdag den 1 april. Det var efter 6 veckors förhandlade utan resultat som Handelsanställdas fackförbund beslutade att varsla om strejk säger dess ordförande Lars-Anders Häggström.

 

Strejken kan komma och kosta många miljoner för svensk handel om inte en uppgörelse kan komma till stånd innan skärtorsdag det säger Dan Klackenberg, VD för Svensk Handel som hoppas på en överenskommelse.

 

 

Bandyfinalen inomhus om några år

Efter gårdagens sm-final i bandy, som nästan snöade och blåste bort, väcks nu frågan om sm-finalen egentligen borde spelas inomhus. En kandidat att arrangera sm-finalen i framtiden är nybyggda Göransson arena i Sandviken. Men problemet är att Göransson Arena bara tar drygt 4 000 åskådare och på Studenternas i Uppsala var det över 25 500 i går.

 

Firande trots Bollnäsförlust

Även om det inte blev något guld till Bollnäs bandygrabbar så ska det ändå firas på Tingshustorget i Bollnäs klockan 18. För nu sätts plan B i verket säger Gunilla Byström som är informationschef på Bollnäs kommun.

Veckans politikerutfrågning

Den här veckan är det Eva Tjernström, Socialdemokraternas toppnamn till Landstinget, som frågas ut i Fokus.

 

Brita Björs årets Lill-Babs stipendiat

Årets Lill-Babs stipendiat är en ung kvinna med musik och teater i blodet. Hon lockades till en presskonferens i dag där det plötsligt visade sig att det var hon själv som hade huvudrollen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".