1 av 3
2 av 3
Kvinnan hittades död mellan Falun och Rättvik. Foto: Micke Gustafsson/Scanpix.
3 av 3
Byggprojekt i Järvsö hindras av dåligt VA-nät. Foto Hasse Persson SR Gävleborg

Fokus tisdag 23 mars

Åtalad för mord på sambo

Idag åtalades alltså den 34-årige man från södra Hälsingland som misstänks för att ha mördat sin blivande hustru i Falun i somras.

Han åtalas för mord alternativt dråp alternativt vållande till annans död samt brott mot griftefriden.

Johannes Rosendahl reporter på SR Dalarna har läst åtalet och varit med på Polisens presskonferens vid lunctid idag.

Expansionen av Järvsö som turistort har stött på ett vattenhinder.

Det handlar om avloppsvatten, dricksvatten och dagvatten i ett nät som blivit föråldrat och omodernt ur flera aspekter. För att flera av exploatörerna ska kunna genomföra sina planer så måste vatten och avlopp i Järvsö lösas snarast möjligt.

Mauritz Ouchterlony är en av 8 exploatörer som just nu bygger på Öjebergets sluttning mot samhället och Ljusnandalen och en del handlar om vatten.

CH-rättegången fortsätter

När rättegången om mordbranden på CH i Gävle fortsatte idag så var det bland annat dags för utfrågning av den man som misstänks för att ha tänt på Centralhotellet. SR Gävleborgs reporter Linnéa Ericsson bevakade dagens rättegång.

Fula knep under valår

Nu är det mindre än 6 månader kvar till riksdagsvalet och frågan är, kommer det att bli smutsigt när nya sociala medier som bloggar, Facebook och You Tube ökar möjligheterna för smutsiga kampanjer?

För redan under förra valrörelsen, 2006, inträffade ju två uppmärksammade skandaler. Socialdemokraternas anonyma smutskastning mot Fredrik Reinfeldt och Folkpartiets dataintrång hos Socialdemokraterna.

Ursäkterna gick från båda hållen över blockgränserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista