1 av 2
Lars-Olov Hammergård var en hängiven rallyförare. Foto Hasse Persson SR Gävleborg.
2 av 2
Ericsson i Gävle. Foto: Per-Erik Jäderberg/Scanpix

Fokus onsdag 24 mars

Sista arbetsdagen för Ericssonanställda 

I dag fick de anställda på telekomföretaget Ericsson i Gävle beskedet om när de jobbar sin sista dag på farbriken i Gävle.

Inga besök var tillåtna idag på fabriken eftersom cheferna löpande ger de anställda beskedet. Vår reporter Anna Molin träffade Ericssonanställda Mirja Westby vid fabrikens grindar bara någon timme efter att hon fått beskedet att hon hennes sista arbetsdag blir den 31 augusti.

Ny metod ger nytt hopp

Många dyslektier ägnar åratal åt att traggla skrivning och läsning. Men nu har en ny metod tagits fram som ska hjälpa personer med läs och skrivsvårigheter. Metoden kallas KATT-modellen och går ut på att man skaffar sig mentala bilder av ord.

Orkade inte vänta tog sitt liv

Lars-Olov Hammergård från Söderhamn, en av Sveriges största kämpar för dödshjälp är död. Han sedan 6 år tillbaka har han varit sjuk i den obotliga sjukdomen ALS. Han kämpande för sitt rätten att själv få bestämma när han skulle dö. I lördags vädjade han till socialstyrelsen om hjälp och igår tog han sitt liv. Han orkade inte vänta på svaret.

Dödshjälp en svår fråga

Nils Lynöe, professor i medicinsk etik vid Karolinska institutet. Lars-Olov Hammergård i Söderhamn som väntade på besked från Socialstyrelsen om att få hjälp att dö men som inte vågade vänta utan tog sitt liv igår.

Fler reportage med Lars-Olov Hammergård som vi sänt tidigare.

Lars-Olov Hammergård i Söderhamn lever med en obotlig accelererande dödlig sjukdom, ALS som till sist lamslår muskler och andningsorgan. Nu önskar Lars-OLov att han själv ska få bestämma när han ska dö.  

Lars-Olov Hammergård har under hela sitt liv haft ett stort intresse för motorsport.

Björnungar födda på Järvzoo

Björnhonan Sessan har fått björnungar på Järvzoo. Hur många ungar som ligger i idet återstår att se, än så länge så går det bara att höra ljud från idet som skvallar om den lyckliga nedkomsten. Olle Larsson VD Järvzoo berättar om tillskottet i parken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista