Fokus 27/4 Programledare: Lotta Persson

Pappersstrejken är över
Efter elva dagars strejk kunde till slut fackförbundet Pappers och arbetsgivarparten Skogsindustrierna enas om ett nytt industriavtal. Strax efter klockan sex i går kväll avblåstes strejken på bland annat Korsnäs bruk i Gävle och Iggesunds bruk. Nu är maskinerna igång igen för att produktionen så snabbt som möjligt ska återgå till det normala.

Bland medlemmarna var känslan i dag framför allt lättnad att strejken är över och många tyckte att det var skönt att få gå tillbaka till jobbet. Få hade dock hunnit sätta sig in i det nya avtalet och vad det egentligen innebär. Vår reporter Anna Molin besökte Korsnäs i dag och pratade med några Pappersmedlemmar.


Supercointainern

Värmen har kommit - å redan nu varnas det för gräsbränder runt om i Gävleborg. Det här betyder också att Norrhälsinge räddningstjänsts senaste två miljoners-uppfinning snart lär få göra entré i skarpt läge. Det handlar om en 18 kvadratmeter stor specialcontainer som utvecklats för att användas vid bränder i svårtillgänglig terräng.


Micha till SAIK

Den ryska landslagsspelaren Micha Svesjnikov, som kallats för världens bästa bandyspelare, är klar för spel i Sandviken.

Vår sportreporter Magnus Wahlman träffade honom när han kom till Sandviken i dag vid lunch-tid.


Vädret den 19 juni

19 juni är datumet som har ett kungligt skimmer runt sig.

Kronprinsessan Viktoria och Daniel Westling kommer då att säga ja till varandra i Storkyrkan i Stockholm.Att Bernadotter gifter sig just den 19 juni är en lång tradition - Kung Carl Gustaf och drottning Silva gifte sig också samma datum 1976 och ser vi ännu längre tillbaka så har två andra konrprinsar också gift sig samma datum. Det sägs att lite regn i brudkronan på bröllopsdagen betyder ett långt och lyckligt äktenskap. Så nu när vi står inför det första kvinnliga tronföljarbröllopet så ska vi ta reda på vad det blir för väder den 19 juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista