Josefin Emilsson, Magnus Fallgren och Tomas Eriksson. Foto: Staffan Mälstam SR Gävleborg

Tisdag 28 september

Maktkamp i Bollnäs

Efter valet är det mycket ovisst vilka som ska styra Bollnäs. Aldrig tidigare har så många partier som dagens 10 tagit sig in i kommunfullmäktige. Det finns ingen tydlig majoritet utan många olika alternativ till samarbeten och viiljan att styra finns hos flera, även hos nykomlingen Bollnäspartiet.

Filminspelningen startade i Segersta

En lanthandel har byggts upp av kulisser vid församlingshemmet i Segersta och på den gamla bron så står en tankbil på snedden. Förberedelserna inför inspelningen av den amerikanska versionen av Stieg Larssons bok "Män som hatar kvinnor" börjar närma sig och för de 700 invånarna i Segersta så är det ett spännande avbrott i höstmörkret när man idag började filma.

Gävlepoliser i TV-serie

Med start nästa vecka kommer vi i 10 avsnitt kommer vi att kunna följa polisarbetet i Gävleborg på ett lite annorlunda sätt. Ett TV-team har följt tre Gävlepoliser som från och med nästa vecka kommer att synas i den dokumentära tv-serien "112 på liv och död".

Gefle IF på slak lina

Jakten på poäng fortsätter för Gefle IF som igår fick uppleva ytterligare en tung förlust. Laget ligger kvar i botten på tabellen men det är fortfarande fem matcher och 15 poäng kvar att slåss om. Men om poängen uteblir så åker Gefle IF ur Allsvenskan och ner i Superettan.

Knappt varannan bilist använder blinkers

Mer än varannan bilist struntar i att använda blinkers när man svänger. Det här framgår av en undersökning som Motormännen har låtit genomföra. 10 000 bilister har kontrollerats på tolv platser runt om i landet, bland annat i Ljusdal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".