Måndag 4 oktober

Rättsläkare på plats i Alfta

Polisen har spärrat av tre platser där de söker efter försvunne Christian Larsson i Bollnäs. En av platserna som ligger efter Blindtarmsvägen i Alfta, de andra två i Bollnäs kommun. Rättsläkare har också varit på plats för att undersöka vissa fynd. Dessutom anhölls en 20-årig man igår, misstänkt för skyddande av brottsling.

Hör mer om polisens arbete och om dom nu närmar sig en lösning i fallet med den försvunne Christian Larsson.

Ingen hänsyn till myggproblem vid kraftverksbygge

Problemen med mygg kring Nedre Dalälven skulle kunna minska med annan vattenreglering, det tror forskare som har studerat problemet. Fortum har planer på att bygga ett nytt kraftverk i Untra, sydväst om Mehedeby, och då vill Naturvårdsverket att kraftbolaget tar hänsyn till myggfrågan, men det vill inte Fortum.

Mikrolån kan minska barnarbete

Hårt arbete är verkligheten för många barn runt om i världen. Oftast ses det som självklart och det krävs att man får hela samhället att tänka om om barnarbete ska kunna stoppas. Nyckeln är att förändra kvinnornas ställning genom utbildning och mikrolån till kvinnor. I Fokus idag träffar vi 12-årige Inwarain i Indien, som arbetat på ett tegelbruk där han både utnyttjats och misshandlats.