1 av 5
Sven-Åke Thoresen flyttar ut från kommunalrådskontoret. Foto: Christian Höijer SR Gävleborg
2 av 5
Lars-Olov Hammergård var en hängiven rallyförare. Foto Hasse Persson SR Gävleborg.
3 av 5
Polisen avbröt dykningarna i Lill-Nien på fredagsförmiddagen. Foto: Agneta Sundberg SR Gävleborg
4 av 5
60-skylten i Hamrångefjärden har satts upp utan tillstånd av länsstyrelsen. Nu måste den tas ned tills dess att Länsstyrelsen bestämt hur fort man får köra. Foto: Tomas Groop SR Gävleborg
5 av 5

Fokus måndag 11 oktober

Nya riktlinjer för vård i livets slutskede

Under sex år kämpade Lars-Olov Hammergård i Söderhamn mot sjukdomen ALS och hans önskan var att den offentliga vården skulle ge honom sprutor så att han slapp smärtorna och fick sova in i döden. Han vädjade in i det sista om att få dö på ett värdigt sätt. Men han vågade inte vänta och tog istället sitt eget liv. Nu sex månader efter hans död kommer nya riktlinjer. Idag så presenterar Svenska läkarsällskapet nya riktlinjer när det gäller vård i livets slutskede som ger läkare rätt att låta patienter sova den sista tiden i livet.


Historiskt maktskifte i Hudiksvall

Efter 16 år vid makten får Socialdemokraterna nu kliva åt sidan för den borgerliga alliansen som nu får Miljöpartiets stöd. Det står klart efter Miljöpartiets möte igår kväll. Som tack för hjälpen blir Miljöpartiets förstanamn Göte Bohman kommunalråd på deltid med ansvar för miljöfrågor. 

Socialdemokraten och före detta kommunalrådet Sven-Åke Thoresen ser Miljöpartiets beslut som ett svek och tycker inte att det speglar valresultatet i Hudiksvall.


Fallet Christian Larsson

Efter flera veckors sökande efter Christian Larssons kropp Csom hittades i fredags så kan polisen nu koncentrerar sig på att förhöra de tre misstänkte männen från Bollnäs. Åklagaren ser goda förutsättningar för att fallet ska lösas. I dagens program får vi en sammanfattning av vad som har hänt.


Världens Barn

Världens Barn behöver vår hjälp. Den här veckan är det insamling till förmån för världens barn och dom olika projekten. Ett enkelt telefonsamtal kostar dig 9,90 kronor och ger 8,50 till Världens Barn. 

Så hjälp Världens Barn genom att ringa 099-321 04.


Ogiltiga vägskyltar i hela Gävleborg

Trafikverket har varit för snabba att sätta upp nya hastighetsskyltar i Gävleborg och nu tvingas de plocka ned dem i väntan på Länsstyrelsens beslut om vilka hastigheter som ska gälla. Fram tills dess finns det några ställen där det är extra snurrigt, till exempel i Hamrångefjärden norr om Gävle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".