1 av 3
2 av 3
Finansminister Anders Borg presenterar regeringens budgetförslag på tisdagsmorgonen. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
3 av 3
Erika Nordvall och Alicia Holmström text: Erika Nordvall och Alicia Holmström föräldrar får inte den information den behöver om klamydia. Foto: Anders Ekholm SR Gävleborg

Fokus tisdag 12 oktober

Regeringens budget

Vad betyder regeringes budget för oss här i Gävleborg?


Klamydia

Föräldrar till ungdomar som börjar på gymnasiet i Sandviken får inte ta del av Landstingets information gällande könsjukdomen Klamydia, en sjukdom som har drabbat flera hundra ungdomar i länet i år. Landstinget vill nämligen informera alla föräldrar om Klamydia på den första föräldrarträff som anordnas på gymnasieskolorna i länet och i stort sett alla gymnasieskolor i länet har varit positiva till informationen men inte Sandvikens kommunala gymnasieskola.


Fynda till förmån för Världens Barn

Från och med i eftermiddag finns chansen att fynda på nätet, och samtidigt hjälpa världens barn. För en del av plaggen som SR Gävleborg har samlat in runt om i länet de senaste veckorna läggs i eftermiddag ut på en nätauktion. På fredag stängs auktionen i samband med försäljningen av övriga plagg i Gävle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".