Fokus torsdag 14 oktober

Historisk maktskifte i Ovanåker

I Ovanåkers kommun skrivs politisk historia då det nu står klart att en över 30 år lång Centerdominans bryts och det blir istället ny majoritet bestående av Socialdemokraterna, Moderaterna, Miljöpartiet och Folkpartiet. Det som öppnade för maktskiftet i Ovanåker var att inget av de två traditionella höger och vänsterblocken fick egen majoritet i kommunfullmäktige då Sverigedemokraterna för första gången tog ett mandat.

Hör hur makten nu ska fördelas och reaktioner från såväl Ovanåkersbor som dem som nu ställs utanför makten.


Omhäktas misstänkta för mord

Hör om de nya häktningsförhandlingarna som hölls idag mot de tre män som misstänks ligga bakom mordet på Christian Larsson. Åklagaren Ann-Charlotte Bålman har skärpt rubriceringen från människorov till mord. Förhandlingarna sker med hjälp av videolänk från respektive häkte eftersom försvarsadvokaterna haft svårt att kunna närvara vid tingsrätten i Hudiksvall.


Bandyfesten har startat

Det är full fart i Göransson Arena i Sandviken. Men hur ser det ut med publik såhär på den första speldagen och är det något tryck på läktaren? Hör en direktrapport från Arenan mitt i matchen mellan Bollnäs och Helsingfors.

Ljusdals arenabygge

I Ljusdal fortsätter kampen för att kunna få tillbaka World Cup i bandy nästa år. För det behövs det en inomhushall, något Arenabolaget i Ljusdal jobbar för. Platsen för Arenan är redan klar, det gamla sågverksområdet Östernäs. Ikväll hålls det ett möte där allmänheten får tycka till om hur till exempel grönområdet ska utformas eller hur husen på Östernäs kan se ut.


Slutspurt inför Världens Barn-loppisen

I morgon är det dags för SR Gävleborgs stora klädloppis i Gävle till förmån för Världens Barn. En del plagg kan man köpa via vår nätauktion. Tveka inte att bjuda lite extra, alla pengar går till Världens Barn insamlingen. Dessutom blir det mannekänguppvisning där några av oss på radion visar upp loppisplagg. Idag följer vi de sista förberedelserna.

Du kan också ringa 099-321 04 - då skänker du 8,50 till Världens Barn (samtalet kostar 9,90).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".