Tisdag 15 februari

Programledare Lotta Persson

Allt fler kvinnor får jobb

Foto: Jessica Gow/Scanpix

Allt fler får jobb i Gävleborg, det visar de senaste siffrorna från Arbetsförmedlingen som presenteras i dag. Och det är framförallt fler kvinnor som fått jobb i den offentliga sektorn.

Åtalet skjuts fram

En av polisens avspärrningar vid Blindtarmsvägen som är en av de intressanta platserna i utredningen. Foto: Agneta Sundberg SR Gävleborg

Åtalet mot de tre unga män som misstänks för styckmordet på Christian Larsson från Bollnäs skjuts upp i ytterligare tre veckor. Det trots att förundersökningen nu klar och ska till tryck i dag.

Läkare får språkhjälp

Läkarna Daniel Vasiliu och Peter Egerszegi får språklektioner av Julitta Salinger. Foto: Anna Molin P4 Gävleborg

Landstinget Gävleborg har anställt en egen språklärare som undervisar utländska läkare i det sociala språket och vanliga svenska uttryck. Reporter Anna Molin följde med på en lektion.

Holländare vill till Sverige

Mässbesökare i Utrecht studerar utbudet av lediga fastigheter. Foto: Annelie Lanner/SR

Varje år lämnar mängder av holländare sitt hemland. På emigrationsmässa i holländska Utrecht i helgen var många svenska kommuner på plats för att locka till sig holländarna till just sin kommun.

Tipsa Fokusredaktionen

Tipsa Fokus. Foto: Scanpix.

Är du upprörd, arg eller rent av väldigt glad över något? Känner du till någonting som andra borde få veta?

Tipsa oss på Fokus!

Kulturskolejazz i Gävle

Kulturskolejazz

Nu på lördag är det dags för årets Kulturskolejazz i Gävle där unga jazzmusiker från länets Musik och Kulturskolor och estetprogram deltar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.