Måndag 21 februari

Programledare Staffan Mälstam

Vad kostar vargen?

P4 Gävleborg startar i dag en granskning om vargen. Vad kostar vargen och vad kan man tjäna på vargen? Det är frågor som vi söker svaren på. Vi startar också ett debattforum om vargen på webben.  

Finmaskiga nät tömmer havet

Nu kommer kritik mot de finmaskiga nät som används vid Gävleborgskusten. Foto: Leif R Jansson/SCANPIX

Det fiskas i industriell skala i havet utanför Gävleborgskusten och fisketrålarna har fått tillstånd att använda extra finmaskiga trålnät i jakten på fisk som sedan ska malas ner till djurfoder. Nu kommer kritik mot näten som används.

Björnunge på Järvzoo

Järvzoo har fått tillökning (OBS det är inte björnen på bilden som nämns i inslaget). Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX

På Järvzoo har man fått tillökning. Personalen på djurparken har konstaterat att åtminstone en björnunge fötts nu i januari. Magnus Hansson har träffat biologen Christer Karlsson som är glad över nykomlingen.

Svensk mästare i pimpling

Att ta sig över isrännan, eller råken, kan vara livsfarligt. Foto: SVT Bild.

I helgen avgjordes SM i pimpling på Mälaren. Över 600 pimplare i olika klasser hade fyra timmar på sig att dra upp så fisk som de bara kunde. Och svensk mästare i pimpling blev till slut Leif Lothström från Kilafors.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista