Tisdag 22 februari

Programledare Staffan Mälstam

Länsbo mitt i jordbävning

Den kraftiga jordbävningen orsakade stora materiella skador. Foto:Mark Mitchell/Scanpix

Nya Zeelands andra största stad Christchurch skakades av en kraftig jordbävning i natt svensk tid. Minst 65 människor dödades. Stefan Åkerlund från Holmsveden befann sig i centrala Christchurch när jordbävningen inträffade.

Fortsatt fiske i Östersjön?

Om inte Sverige får ett nytt undantag riskerar Gävleborgs fiske att hotas, det tror Benny Lundin. Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

Stora delar av surströmingsnäringen i länet kan komma att slås ut om det blir stopp för lax- och strömingsfiske i Östersjön. Samtidigt varnar Livsmedelsverket för sämre folkhälsa om inte fisk med för höga halter gift stoppas.

Stängsel håller vargen borta

Anna-Lena Jansson, fårfarmare mitt i ett vargrevir. Foto: Päivi Kotka / SR Örebro

Att leva som lantbrukare med tamboskap och ha vargen inpå knuten - hur går det? Varje år lägger djurägare miljontals kronor på att sätta upp stängsel för att skydda sina djur mot rovdjursangrepp. 

Bra känsla inför bandykvarten

Svenne Olsson, tränare för Broberg/Söderhamn. Foto: Agneta Sundberg

I kväll drar kvartsfinalspelet i Bandy i gång där tre av fyra matcher spelas. Brobergs tränaren Svenne Olsson ser fram emot kvällens match på Hällåsen mot Villa Lidköping trots att Broberg inte är favoriter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista