Tisdag 14 juni

Programledare Staffan Mälstam

Två avlidna i gasolycka på Sandviks smältverk

Två män, 56 och 59 år gamla, omkom under måndagen i en arbetsplatsolycka på Sandviks smältverk där det läckt ut argongas i lokalerna. Det är i nuläget oklart vad som orsakat olyckan.

Stugstundsudden snart sanerad

Stora mängder arsenik och kreosot har plockats upp från sjöbottnen. Foto: Christian Höijer/Sveriges Radio

I sommar ska Stugsundsudden i Söderhamnsfjärden vara helt sanerad från miljögifter. Genom årens lopp har tonvis med arsenik och kreosot släppts ut i havet.

20-åringar åtalas för mord

20-åringen från Hofors häktades i dag. Foto: Anna Molin / Sveriges Radio

I dag väcks åtal mot de två män och den kvinna, samtliga 20 år, som misstänks vara inblandade i mordet på en skolanställd 54-årig man i Hofors i början på april.

Här är årets Sommarvärdar

Några av värdarna för Sommar i P1 2011. Birgitta Ohlsson, Cecilia Uddén, Babben Larsson, Carl Bildt, Maria Wetterstrand, Torgny Lindgren, Henke Larsson, Håkan Juholt. Foto: Scanpix/Sveriges Radio. Montage: Sveriges Radio.

Nu är det klart vilka som blir årets Sommarpratare i P1 Sommar. Bland annat kommer byggnadsantikvarien Göran Gudmundsson som är grundare av Gysinge centrum för byggnadsvårds sommarprata den 28 juni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.