Torsdag 16 juni

Programledare Staffan Mälstam

Olegitimerade erbjuder terapi

Många som kallar sig terapeuter men saknar formell utbildning erbjuder behandling till människor med svåra psykiska sjukdomar. Av 90 olegitimerade terapeuter var hälften beredda att ta emot en deprimerad person med självmordstankar.

Filmade brotten med mobilen

Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Styckmordet i Bollnäs i höstas och mordet på en 54-årig skolanställd i Hofors i våras har likheter med varandra. Båda brotten har nämligen filmats av gärningsmännen med deras mobiltelefoner. Varför gör man såhär? Hör kriminolog Mikael Rying.

Betty är klar för ungdoms-VM

I lördags kvalade 15-åriga Betty Strömberg från Gävle in för Ungdoms-VM. Betty sprang 800 meter på 2.08,83 och är nu klar för att tävla i franska Lile i början av juli.

Annahs familj ska bli mer hållbar

Annah och Jonas Larsson och barnen Lykke-Lie och Milton ingår i ett projekt som kallas för hållbara familjer. Det är ett projekt som Gävle kommun driver för tredje året i rad.

Yxans egna dag på lördag

På lördag ägnas en hel dag åt yxan, när det Yxans dag i Storvik. För fjärde året i rad kan man komma och bland annat få sin yxa omslipad och delta i yxkastning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.