Måndag 19 september

Programledare Staffan Mälstam

Miljoner till anhöriginvandring

Regeringen och Miljöpartiet är överens om hur migrationspolitiken ska se ut. Nu satsas 850 miljoner i höstbudgeten på att ändra lagarna när det gäller anhöriginvandring och skolgång för papperslösa barn.

Sökandet efter 70-åring fortsätter

Dykare söker efter försvunnen man. Foto: Hasse Persson

I dag fortsatte sökande efter den 70-årige man från Delsbo som försvann i torsdags. Hemvärn, polishundar och helikopter, vänner och anhöriga har alla letat. Vid middagstid började kustbevakningens dykare söka i den sjö där mannens båt påträffats.

Gräver efter gamla ugnar

Utgrävning Dansarberget. Foto: Anna Molin

Nu vill arkeologer ta reda på mer om järntillverkningen på Dansarberget i Torsåker för 1800 år sedan. Den här veckan är bland annat Länsmuséet Gävleborg och Riksantikvarieämbetet på plats i området för att gräva fram rester av de järnugnar som ska ha funnits där.

Svårt för länet att klara lärarkrav

En lärare undervisar sin klass. Foto: Erik G Svensson/SCANPIX.

Det blir tufft för Gävleborgs kommuner att klara dom nya kraven på lärarkvalitet. Redan 2015 ska alla fast anställda lärare ha legitimation och behörighet i alla sina ämnen, men det kommer att kräva stora utbildningsinsatser och omflyttningar.

Ny pjäs om att vara skuldsatt

Företagen vänder sig till kronofogden för att få hjälp med att få sina pengar. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Att stå i skuld är temat för Folkteaterns nya pjäs "Jag lägger mina räkningar..." , som har premiär i höst. Pjäsen bygger på samtal med 20 personer som är skuldsatta och vars berättelser nu resulterat i en pjäs, som kommer turnera runt på länets högstadier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.