Måndag 26 september

Programledare Erika Hällberg

Skidanläggningarna storsatsar

Kungsberget. Foto: Anna Molin / Sveriges Radio

Vikande konjunkturer påverkar inte skidanläggningarna i Gävleborg. Tvärt om hör Kungsberget och Järvsö till de skidorter som just nu växer snabbast i landet.

Fusket ska minska

Högskolan i Gävle utökar jakten på fuskande studenter. Foto: Martin Hult

Förebyggande arbete är bättre än olika straff för att på slut på fusket på landets högskolor och universitet. Det här visar en rapport från Högskoleverket som kom i dag.

Ekar i Gävle flyttas med hjälp av raketramp

Ekflytt med en ombyggd raketramp från Tyskland. Foto: Anna Molin / Sveriges Radio

Ekarna i Kungsbäck har blivit ett trafikproblem. Därför har Gävle kommun bestämt sig för att gräva upp de 19 ekarna med hjälp av ett ombyggt östtyskt fordon, som tidigare var en raketramp

Brynäs damer siktar på SM-guld

Brynäs Emma Eliasson. Foto: Staffan Mälstam / Sveriges Radio

Säsongen har börjat bra för Brynäs damer. I helgen vann laget båda sina matcher. Hör landslagsspelaren Emma Eliasson om hur hon tror att det kommer gå för Brynäs.

Fler ska lockas till World Cup

Göransson arena. Foto: Anna Molin / Sveriges Radio

Nu ska publiken lockas tillbaka till bandyns World Cup. Sedan arrangemanget flyttade från Ljusdal till Sandviken har publiken svikit och förra året blev det en förlust för SAIK bandy.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.