Tisdag 18 oktober

Programledare Staffan Mälstam

Viktor mår för dåligt för att kunna vara i skolan

Viktor Eriksson. Foto: Christian Höijer.

12-årige Viktor Eriksson från Rengsjö kan inte längre vistas i skolan. Och han är säker på att det är svartmöglet och bristerna i ventilationen på Rengsjö skola som är orsaken till att han nu har utvecklat en så svår multiallergi att han tvingas stanna hemma.

Villkorlig dom för gästrikekvinnor

Foto: Ulf Palm/Scanpix

I dag kom domen i den uppmärksammade barnporrhärvan, där en man och 23 kvinnor stått åtalade för barnpornografibrott. Två av kvinnorna, som kommer från Gästrikland, dömdes till villkorlig dom och böter

Vårdpersonal dåliga på att rasta

Hur kan det komma sig att lågutbildade ibland får sämre behandling och billigare mediciner? Foto: Erik G Svensson/SCANPIX

Personal inom vården är ofta dåliga på att ta de raster de har rätt till. Att personalen inte pausar är en säkerhetsfråga, tycker Vårdförbundet som nu inleder en kampanj för att få fler att ta sina raster.

Väntelistan för nytt organ längre än någonsin

Transplantation. Foto: Scanpix

Allt fler svårt sjuka personer väntar på ett eller flera organ, enligt Donationsrådet så är väntelista nu rekordlång. Under den här veckan så uppmärksammas behoven av organ i Sverige på olika ställen i landet, bland annat på Hudiksvalls sjukhus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista