Tisdag 14 februari

Programledare Staffan Mälstam

Kaos på skolan efter de misstänkta sexbrotten

Ingela Rauhala. Foto: Christian Höijer.

En 24-årige lärarvikarie i Hudiksvalls kommun sitter just nu häktad misstänkt för våldtäkt och flera fall av sexuella ofredanden. Sex unga flickor mellan 13 och 15 år har polisanmält lärarvikarien. I ett av fallen misstänks han för att ha förgripit sig sexuellt på en elev i en kontorslokal på skolan. Vår reporter Christian Höijer har träffat Ingela Rauhala som är chef på lärande- och kulturförvaltningen i Hudiksvall för att ta reda på hur det här har kunnat ske.

De debatterade arbetslösheten

Ulla Andersson, Tomas Tobé. Foto: Vänsterpartiet / Scanpix

Arbetslösheten i Sverige stiger och fortfarande är Gävleborg det län där arbetslösheten är som allra högst. Det visar nya siffror från Arbetsförmedlingen och i dagens Fokus blev det debatt om vad som kan göras åt det.

Anhöriga till missbrukare får stöd

Foto: Scanpix

Nu drar tre mammor i Bollnäs igång en stödgrupp för alla som har barn eller andra anhöriga med drogproblem. Att kunna vända sig till någon i samma situation är ovärderligt menar de.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.