Brunchrapportens vänner

Eller ”sidekicks” som vissa skulle kalla dom.

************************************************

Namn: Cissi Wallin

Renodlad åttiotalist, klassisk åsiktsmaskin och flippad PK-tant med blekaste hyn och rödaste håret i mediesvängen.

Kolumnist och bloggerska på Metro, frilans, bokskriverska, ungdomspeppare och lite till. Lika självgod och gränslöst spontan som lantisnaiv (från Uddevalla) och snäll i hjärtat. Lätt dampig och alltid lite missanpassad. Fäbless för gamla skräckfilmer, osund mat och folk med nördiga hobbies och knasiga idéer.

Favoritbrunch:
Stabbigt och flottigt. Men petar i mig lite rucola ibland för syns skull.

Politiker jag skulle vilja trasha ett hotellrum med:
Birgitta Ohlsson. Skulle vara befriande att se henne leka rockstar.

Kändis jag skulle vilja se sitta i ett parlament:
PK-tanten i mig säger Sean Penn, resten säger... Vemsomhelst med lite uppfriskande och crazy framtoning. Typ Claire Wikholm? Hon är ju jag om fyrtio år.

Hoppas att Brunchrapportens efterverkningar blir:
Att folk brunchar och nyhetsknarkar mer och solsteker mindre.

Just nu önskar jag att mitt livsmotto i tre ord var:
Andas med magen.

************************************************

Namn: Soraya Hashim

Är nyfrälst majornabo med stor talang för tvåveckors-hobbys, blandband och onödigt vetande om det mesta. Annars producerar jag kulturprojekt och håller föreläsningar, oftast med fokus på hiphop.

Favoritbrunch:
Monsterbuffé! Jag vill ha det bästa från hela världen. Tänk amerikanska pannkakor med kanadensisk lönnsirap, holländska honungsvåfflor, egyptiska vindolmar, libanesiska röror, spanskt lufttorkat kött, franska ostar, ägg och potatis i alla dess former. Till det ska det finnas frukt, grönsaker och olika sorters bröd. Juice, kaffe och te. Dessutom vill jag ha dags-, kvälls- och skvallertidningar, bra musik och gott sällskap som inte stör sig på att jag läser. Jag inser att jag inte riktigt är mogen nog att hantera mitt drömscenario.

Politiker jag skulle vilja trasha ett hotellrum med:
Ingen alls, politiker verkar trökiga. Deras liv går ut på att vara så planerade att jag tvivlar på att de kan uppskatta skönheten och spontaniteten i en söndersparkad tv.

Kändis jag skulle vilja se sitta i ett parlament:
Leila K, hon skulle väga upp genom att ha inspirerande workshops i till exempel ”Peruker för alla sinnesstämningar”.

Hoppas att Brunchrapportens efterverkningar blir:
Världsfred och ett definitivt slut på svält, AIDS och dålig musik, typ..

Just nu önskar jag att mitt livsmotto i tre ord var:
Du kan visst!

************************************************

Namn: Daniel Roos

Journalist från Sörmland på äventyr i Östergötland. När jag inte jobbar för mycket så tycker jag själv att jag är en väldigt god konsument av livsmedel, nöjen och kultur (man vill ju dra sitt strå till den där attraktionen välfärden). Jag slutar aldrig att lyssna på Yelle, Daniel Lanois eller Tom Petty. Jag fnissar alltid åt/med Mitchell Hurtwitz, Jemaine Clement och Axl Rose.

Favoritbrunch: Kaffe och sunkig pastasallad från närmsta handelsbod. Jag hade gärna sagt ”kaffe och cigg”. Men jag vet inte hur man röker. Så går det när man växer i upp ett skyddat radhusområde på miniort - det finns ingen som kan lära en ta halsbloss. God damn it!

Politiker jag skulle vilja trasha ett hotellrum med: Hoppsan. Svår fråga. Hm ... Man vill ju att det ska vara någon som kan ”party hard” men som också har ett rejält samvete. Det är trist att festa med en idiot som bara låter ens smarta namedroppningar och referenser springa förbi. Hm ... Jag kommer fortfarande inte på någon. Hm ... Jag söker liksom efter en politiker som besitter Hank Moodys och Bonos kvaliter - samtidigt. Hm ... Jag kommer fasen inte riktigt på någon, så det får bli Charlie Wilson. Han ligger väl närmast till, just idag.

Kändis jag skulle vilja se sitta i ett parlament: Angelina Jolie så klart! Det finns många underbara anledningar till varför hon kom tvåa på förra årets summering av USA Todays ”Celebrity Heat Index”. Men framför allt är hon ett proffs. Angelina är som gjord för politik. Hennes tid i FN är bara ett av många plus i kanten.

Hoppas att Brunchrapportens efterverkningar blir: Jag gör två covers här.
Cover 1: ”Att folk brunchar och nyhetsknarkar mer och solsteker mindre.”
Cover 2: ”Världsfred och ett definitivt slut på svält, AIDS och dålig musik, typ.”

Just nu önskar jag att mitt livsmotto i tre ord var: Stoppa den - välfärden!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista