Inuti en av dem finns det barn med "Kodak moment" uppskattat till 90 mille. Supersunt samhälle. Faktiskt.

Björns kollaps, R Kellys barnporrhärva eller Brangelinas graviditet - vad ska vi välja i "Hej Kändis!"?!?

Brunchrapporten kommer ju handla om det som händer. Och något som händer mest hela tiden är ju allt relaterat till senkapitalismens enda riktigt förnybara naturtillgång - celebriteter.
Och det är ett ämne som vi tycker ska uppmärksammas mer och på ett djupare plan. I den anglosaxiska världen är kändisvärlden ett eget akademiskt fält under beteckningen Celebrity Cultural Studies och det är utan tvekan en av de mest läsar/tittar/lyssnar-dragande ingredienserna i nutidens media, särskilt på nätet.
Så på onsdag drar vi igång ”Hej Kändis!”, där vi sammanför en professionell nöjesreporter, med en representant från den akademiska sidan för att bena ut vad som egentligen pågår med globens namnkunniga.
Celebricrazy, de kända och de ökända, alla ryms de i Brunchrapporten. Vi pratar om strategier för att nå berömmelse - från socitetsflickors porrfilmsläckor till talangtävlingar. Och hur kändisbegreppet sprider sig och vad det får för effekter. Stephen Hawking som kvantfyskien egen superkändis, eller playboypresidenten Sarkozys tabloidliv.
Och på något sätt ska Kicki Dee in i allt det här. Det lovar vi!
Vad vill ni att vi ska avhandla? Mejla till oss på brunchrapporten@sr.se så får ni höra på onsdag om just er föredragna sexskandal/babylycka/drogaavvänjning kommer upp till behandling.

/Henx

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista