Hjälte eller skurk?

Torsdag: Kreativ bestraffning, folkbildning och googlehat

Henrik Torehammar guidar genom nyhetsflödet och ger dig både det nyttiga (frukten) och det gotte (fettet) som en bra brunch består av.

Två ynglingar i Orlando, USA, har dömts till det kreativa straffet att lägga ut en film med en ursäkt på Youtube. Vi frågar vi den svenska domarkåren varför svenska domare inte kan hitta på lika fantasifulla straff och hur bra det egentligen funger med skampåle i rehabsyfte.

Och efter Henriks succé förra veckan, när han lyckades skapa folkbildning på temat Lissabonfördraget till tonerna av Bumbibjörn-soundtracket, har han nu gått till botten med hjälten/skurken Hugo Chavez - till tonerna av Räddningspatrullen-soundtracket.

Och så undersöker vi varför Google hatar Gävle. Eller i alla fall förnekar Gävles existens.

Dessutom: Lattemammor ger oss lösningen på Israel-Palestina-konflikt och vi ringer till Belgien och stör mitt i lunchen för att höra vad de pratar om kring matborden just idag.

Fullt ös medvetslös alltså.

Bisittare: Cecilia Wallin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".