Torsdag: Farc-fritagning, matpriskris och integritetsskola

Den dramatiska fritagningen av före detta presidenkandidaten Ingrid Betancourt i Colombia låter som ett Macgyver-avsnitt - handling kickade förhandlings ass. Vad får denna dramaturgiska 10-poängar för konsekvenser för framtida interaktioner med guerillan? Vi pratar med Milosz Kusz från Colombiagruppen och filmkritiker Ronny Svensson

Matkrisen?! Alla pratar om den, inte riktigt lika många förstår hur den funkar och vad den beror på. Henrik Torehammar fortsätter sitt folkbildningskorståg genom att kombinera en Disney-dänga med beskrivningen av komplexa politiska och ekonomiska skeenden. Som att skölja ner penicillinet med hallonsaft!

Vem har rätten till namnet Makedonien? FN har nu fått gå in och medla mellan Balkan-Makedonien och den grekiska provinsen Makedonien. Vi försöker hitta lösning på beefen tillsammans med PR-mannen Mattias Ronge.

Och FRA-debatten och förslag om att polisen ska få använda PKU-registret mer har gjort den personliga integriteten till nyckeln för att förstå den politiska diskussionen 2008.

Henrik förstår att integritet anses vara bra, men han har egentligen aldrig förstått vad integritet betyder. Han har ingen integritet. Idag sätter vi honom i Integritetsskola hos etikforskaren Susanne Wigorts Yngvesson.