Onsdag: Svarta kineser, G8-möte och Victoria-hype

Och G8-mötet avslutas idag. De senaste 10 åren har vi vant oss vid att de internationella toppmötena ramats in av starka protester och G8 har anklagats för att vara en odemokratisk församling. Vilken effekt har protesterna och hur ser engagemangets konjunktur ut? Vi ringer upp aktivistveteranen och forskaren Stellan Vinthagen.

I Sydafrika har en domstol bestämt att folk med kinesiskt ursprung nu ska kategoriseras som ”svarta”. Vilka syften tjänar egentligen den till synes notoriska viljan att dela upp folk efter kulör? Upprättelse för den asiatiska communityn eller ett vattentrampande i aparthaidarvet? 

Och Hej Kändis!-panelen värmer upp inför kronprinsessan Victorias födelsedag med rojalist-tema. Vad händer med hungahuset när de blir mer kändisar än ämbetsmän? Idag med Roger Lundgren från tidningen Queen och vår ständige kändisvetaren Michael Rübsamen.

Dessutom tar Brunchrapporten hjälp av vår tids häxmästare - de sociala nätverkens mästare - för att nå dominans i cyberrymden. Och så småninigom också världsherravälde, så klart.