Måndag: Sexualmoral, Mats Odell och gaysyndabock

Bögar måste vara på vakt för ökad hivspridning och stringtrosor kan ge svamp. Präglas sexualforskningen av moralism, eller är livet som en amerikansk skräckis där alla som ligger runt får var de förtjänar? Vi pratar med RFSU:s Generalsekreterare Åsa Regnér.

Som en Clark Kentsk Kommun- och finansmarknadsminister går Mats Odell idag in i telefonkiosken och kommer ut som... tata! Statsminister-vikarie! Hur ska det gå med en statsminister med e-bay-mani vid rodret?! Vi ringer och kollar vilken statlig egendom Odell är mest sugen på att sälja i veckan.

Och så kvistar vi det komplexa svaret på en svår fråga för att hitta en syndabock - idag undrar vi vems fel det är att Henrik de senaste dagarna fått alldeles för lite uppmärksamhhet för sin gayness.

Och som vanlig går vi igenom helgens viktigaste nyheter och låter en cyniker och en idealist kasta nytt ljus och egna analyser över händelserna. Algblomning, mustaschrakning och präktiga gudfädrer får en ny spinn. 

Bisittare: Daniel Roos

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista