Tisdag: FRA-surdeg, Emo-förbud och visionär politik

FRA har JK-anmält en bloggare för att ha publicerat hemligstämplade dokument. ”Hämd!” skriker bloggosfären. ”Brott mot grundlagen” säger FRA. Hur påverkas debatten av att tonläget vrids upp? Och kommer det bli svårare för Reinfeldt att få ordning på FRA-surdegen när han kommer tillbaka efter semestern?

Ryska duman filar just nu på ett lagförslag för att . Det är ”en negativ ideologi” som ”leder till depression och asocialt beteende”, säger de ryska politikerna som helt tycks ha missförstått Emo-väsendet. Ryssofilen Sylvia Asklöf Fortell försöker få oss att förstå varför ryska duman blir bananas av spensliga depp-pojkar med snedlugg.

Folkpartisten Fredrik Malm är veckans visionär. Hans uppgift: Att släppa målaboken och på fri hand skissa upp sitt framtida drömsamhälle. Och som croissanten på brunchbordet får Fredrik givetvis också fylla i Rixdag Highs årsbok innan han ystert får springa ut på sommarlov igen.

Bisittare: Daniel Roos

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista