Torsdag: Döende telefoni, Irak efter Bush och läggningsettiketter

De fasta telefonerna håller på att försvinna! Henrik blir nostalgisk och undrar hur världen kommer att se ut post landlina.

Pride rasar för fullt i Stockholm och en hel nation snärjer in sig i olika förkortningar och etiketter - dags för Henrik att dra lans för folkbildningen när han sätter hiphop-skrud på en informativ text och reder ut begreppsresan från ”sodomit” till ”HBT-Q-person”. Tiina Rosenberg reder ut.

Om fem månader tar en ny president över i USA. En av de hetaste kampanjfrågorna handlar om kriget i Irak. Men vilken betydelse har en ny amerikansk president egentligen för Irak, kommer det att spela någon roll om det blir McCain eller Obama? Vi pratar Irak post presidentvalet med Ulf Hagman, Utrikespolitiska institutet och Åsa Hjalmars, Studenter mot krig.

Och så blir det en ny Hatkärlek- / Kärlekshatlista - ligger Katter kvar i toppen, ska Karl Rove ta sig tillbaka in på listan och hur går det för bubblaren ”Slaviskt vokalhat”?!

Bisittare: Soraya Hashim

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista