- Jaha, Ronald Reagan och Michail Gorbatjov. Hur långt har vi kommit efter det där handslaget?

Torsdag: Kallt krig, överjagsamhälle och kollektiv uppfostring

Öst gapar på väst och vice versa. Är vi på väg mot ett nytt kallt krig, eller tinades relationerna mellan öst och väst egentligen aldrig av?

Övervaknings-samhälle?! Varför inte se det som ett överjagsamhälle? Vi ser ytterligare ett användningsområde för övervakningen - den ger oss en artificiell moral och låter oss skämmas när vi borde just skämmas. Vi pratar moralfilosofi i en Orwelsk tid

Och Henrik fortsätter sin pogopedagogiska kamp mot ignoransen genom att sjunga lättbegripliga texter om svåra saker till lättrallade melodier. Som att smula vitaminer i bibben ungefär. Idag om kul nyhetsrapportering om svåra saker - förflackning eller nödvändighet. Meta as fuck.

Och den senaste veckans mest känslo-intensiva teman sammanfattas i Hatkärlek- & Kärlekshatlistan - hur ska det gå för apor? Ska Berlusconi ligga kvar i topp? Och hur länge kommer ”ny möbeldoft” ligga kvar på listan?

Och så vi ringer Jeppan i Kina för att prata OS och kollektiva uppfostringskampanjer.

Bisittare: Soraya Hashim

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista