Henrik ger emoporr-svar-på-tal

Så. Ni hade rätt mycket frågor kring allt det där med min emoporrsförbudskampanj. Så - Let’s hit it!

”vad är emoporr?”

”Vafan är emoporr? Har inte lyssnat på början av programmet så jag antar att jag missade förklaringen. Alex”

 ”Meddelande:Hej, Lyssnar på programmet just nu, men jag sitter som ett frågetecken. EMO-porr, vad är det? Har ALDRIG hört uttrycket tidigare. Ni sitter och pratar om ett begrepp/ämne som om det vore hur välkänt som helst. Jag har googlat på ordet ”Emo-porr” utan resultat. Kan ni ge en ordentlig förklaring till ordet och vad det står för och vad det betyder. Tacksam för svar snarast. MVH Mike”

 ”först vad fan emo? Sen får väl folk göra vad dom vill så länge man håller sig inom lagens gränser. Sen kan man ju fråga sig är det rätt eller fel att prata bög porr mitt på dagen. Mvh ulf ”

Först – Vad är Emoporr? Ja – det är emos (myndiga) som gör porr. Jag har bara sett Emo-bögporr, men det var chockerande. (Penisar flygger mott luggar. Scary!) Så jag antar att det finns strejt-emoporr också.

Så – en emo. Kort definition: Samlingsnamn på avvikande yngre som har luggar, ofta färgat hår och är känsliga och inte drar sig för socialt utanförskap. Samlas gärna i så kallade Emotrappor. Ska tydligen också vara en sorts musik. Som mediamänniska ignorerar jag det jag inte förstår och låter allt handla om utsseende.

Och Ulf. Intressant fråga. Eftersom bögporr är som vampyrer, en nattens skapelse tror jag alla att vi gör en välgärning genom att ta upp det i förintande dagsljus.

”hej! Henrik verkar ju vara för bögporr? Om man imte vill förstöra folks bild av den mysiga bögen som hånglar och kramas bör man inte göra bögporr heller...” 

”martin

Meddelande:Hej!Jag har för mig att du var homosexuell. Om du tycker vi ska förbjuda emo porr kanske vi borde förbjuda bögporr med som jag inte gillar mvh martin”

”Förbjud orsaken till emo-porren. Roten till emo-porren. Förbjud bög-porren, det är mot naturen ändå för oss normala människor. Hälsningar Ari.  ”

Du sms nummer 1: gays ska inte vara gulliga. No more mr nice gay! Vi ska ha super-karligt sex och se uttråkade ut.

Martin: Du och jag tänker likadant, men eftersom du uppenbarligen går igång på emoporr så gör det dig mer förvriden.  Pervers!

Ari: Du har helt rätt. Utan böggporr hade bastus, cowboyer och skogshuggare fortfarande varit heteroattribut.

”Hej.

Emo är en musikstil, man kan inte vara musik! Och alla är människor, hur man ser ut och vad man lyssnar på. Vill man ha sex framför en webbkamera så får man la det? Jag menar folk sitter ju och kollar på porr. Så varför skulle dom inte få ha det? Ert problem med det ni kallar ”emoporr” är vadå?”

Kom vi inte fram till att jag är en del av media? Då behöver jag inte bry mig om sånt jag inte förstår!!! Som musik. Och bara för att något ÄR betyder det inte BÖR. Bara för att folk krigar, knarkar och stödjer andra lag än Färjestad betyder det inte att vi ska folk frikort.

”Hej! Tack för ett bra program (ska man väll skriva). Jag tycker liknelsen homosexualitets-, djursex- och emoporrdiskutionen är klockren. Först ville man förbjuda homosex/förhållanden och nu djursex, varför ska man förbjuda folk att ha sex med djur? Djuren lämnar inget samtycke, men de gör de inte till industriell slakt heller (eller mjölkning och stöld av ägg...). Förbjuds djursex tycker jag man kan förbjuda emosar att ha sex oxkså. Det svår i den lagstiftningen blir dels samma svårighet som djursexlagen; När har man sex med en emo? Om man bara kramas/pussas/slickar/pillar... hmmm.
Och när är det en emo? Räcker det med robin-lugg eller?”

Ok. Nu blev det den där supersmakliga jämförelsen mellan homosexualitet och djursex. Det där med samtycke kanske försvinner när man tittar på collies på det där fel sättet? Eller jag vet inte…

Man kanske kan konstatera att det ligger något implicit o-sexuellt över emo-identiteten. Och att ha bevittnat sex bryter denna överenskommelse. Så alltså kan folk få ha sex framför webbkameror men inte samtidigt kalla sig emo?!
Men angående industriell-slakt-argumentet måste jag tyvärr göra dig besviken. De flesta djur ger sin tillåtelse till oss att äta deras mumsiga små kroppar. Annars hade de ju gjort uppror! Som katterna och hundarna i väst gjort. Och bolsjevikerna i öst.

”varför måste alla som tycker något försöka få alla andra att tycka lika? Kan man inte få tycka det man gör och vara nöjd så. Tack för ett bra program ,anders ps. HEJA VÄRMLAND ds. Ville bara säga att jag är så glad att ni och brunchrapporten är tillbaka! Kram Annelie  ”

Vi måste alla få säga till när något är fel. Om man inte säger det upprepade gånger till fattiga, att de gör fel, så kanske de aldrig får motivation att lämna sin socialgrupp!

”har ingenting med någont att göra men sitter i maskinen och fick en varm bris med lukten av varm jord och tankarna flyger iväg mot sommaren. Solen skiner, och livet leker. Sommaren är påväg. Mvh maskinisten  ”

Hear hear!

”Hej,

Jag tror Henriks bästa möjlighet är att hävda att moraliska egenskaper inte existerar i sig, utan att de är subjektiva. De aktiviteter som är moraliskt vidriga är då helt enkelt de som väcker en subjektiv känsla av ”fel”, och alltså inte något som är fel i sig oberoende av något subjekt. Eftersom moraliska egenskaper då inte är något utöver subjektiva uppfattningar så innebär Henriks uppfattning om emo-porr att den är moraliskt förkastlig.

Problemet är dock att det finns andra som inte tycker att så är fallet. Det blir då svårt att avgöra om emo-porr verkligen är rätt eller fel. I vanliga fall i demokratier så är det majoriteten som bestämmer över vad som är rätt och fel, och då borde det vara så även här. Mord, heroinförsäljning och människohandel är olagliga helt enkelt för att den ”intersubjektiva” majoritetsuppfattningen är att det är fel.

…Eftersom den intersubjektiva åsikten om emo-porr naturligtvis är att den är moraliskt förkastlig så borde emo-porr förbjudas! Eller det kanske behövs en folkomröstning?

Mvh Anders”

Om vi ska folkomrösta om emoporr kommer vi bryta upp blocken igen. Och centern kommer som vanligt säga nej. Det har vi inte riktigt råd med i kristider.

”namn:Catrin

Meddelande:Så tröttsamt med allt snack om sex. Snälla, skärp er.”

Du. Vi pratar faktiskt om porr här. Lite smakligare.

”Hej brunchrapporten!

Hörde er diskussion idag om emo-porr. Jag har ingen aning om vad emo-porr är. Men jag vill ändå säga följande i debatten: 
Jag tror att det är bättre att fokusera på det man är för än det man är emot. Det man ger uppmärksamhet växer. Moder Teresa till exempel ville inte vara med i demonstrationer mot krig. Hon ville däremot gärna vara med i demonstrationer för fred. Om vi som tycker att kärleken och respekten för individen ska växa i samhället vill få detta manifesterat så är det allra viktigaste våra egna handlingar, tror jag.
Att försöka leva med respekt för oss själva och för allt annat liv. Men med det menar jag inte att man ska bli mesig och inte kunna säga ifrån när man tycker att något är fel. Själv utgår jag från att livet inte får kränkas i min moral. Sen får man avgöra från situation till situation om något är fel. Och faktiskt så tror jag att man kan känna om något är fel eller inte. Livet har vissa gränser och villkor och överträder man dem sker en kränkning...

Lycka till med debatten och ha en bra dag!

Kram /Thérèse”

Måste jag gå med i demonstration för emosk kyskhet? Det är det inte värt det.

mvh Henrik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".