Brunchrapporten måndag 26 januari

Är den nya kolonialromanitska ”Katt gifte sig med sköldpadda-nyheten”? Vår afrikakorre Margareta Svensson ger oss nyckeln till att förstå vad alla get-nyheter, penisstölds-upplopp i Kongo och vidskepliga albinomord i Tanzania handlar om.

WEF, WSF - wtf?! World economic forum och World social forum drar igång i veckan. Ekonomiskt eller socialt - har du total forumförvirring? Lugn, Brunchrapporten låter återfallsbesökarna Niklas Ekdahl och America Vera Zavala förklara respektive favvofestivaler. Naiva dreadlocks to the left, onda kostymer to the right...

Ska man datera mikrobloggens genombrott i Sverige kan det inte bli något annat än vecka 3 i år. För när skriver en helsida om ett samtidsfenomen, då vet man att det redan har hänt. Och eftersom det alltid är lika provocerande med masspsykoser kräver vi en syndabock!

Och så kollar vi vad de stora snackisarna är samtidigt någon helt annanstans - idag Reykjavik!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".