Måndag 23 mars: Bloggsmörjan, bonusarna och Kinas nya bitch

Det mesta är smörja” konstaterade SR:s vd Mats ”Papi” Svegfors angående den svenska bloggosfären i en intervju i i veckan. Men är ”blogg” verkligen en förkortning för ”insändarsida med okvalificerat tyckande” och verkar det trots allt inte som att det kan finnas någon liten poäng med det dära bloggeriet? Vi sätter gammelmedia-vd:n i bloggskola hos Sofia ” ” Mirjamsdotter som drar lans för ”smörjan”.

Sydafrika ställer in Dalai Lama-besök - enligt uppgifter efter påtryckningar från öster. När blev Afrika Kinas bitch? Vi berättar den kittlande historien om ett osunt s/m-förhållande.

Dessutom: I vanlig ordning vrider vi den sätta-dit-journalistiken ett par varv extra när vi logiskt och enögt hittar dagens syndabock - idag: vems fel är bonussystemen?

Och vi kommenterar helgens nyheter på det sätt facebookgenerationen förstår bäst - med en statusrad. Idag om Jade Goodys frånfälle, facebookhatet och bombmannen på Kastrup.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista