Tre svennebananer och två politiska apelsiner.
Brunchrapporten 27 april

Vänsterstyre på Island och Svennebanananalys

Alltinget på Island har för första gången vänstermajoritet. Men vad är berättelsen på sagoön - ny vår för Island eller dimmorna skingras efter vulkanutbrottets förödelse?

Från att ha fruktat skyarnas asiatiska smittobärare ska vi nu förmås misstro mexikanskt bacon. När vi ändå är igång med jakten på djur kräver jag en syndabock - vems fel är svininfluensan?

Promoes eurodiscoexperiment Svennebanan har utsetts till årets sommarplåga. Medelklassbloggen greppar looptroopdreadsen - och släpper inte förrän vi fått svar - är det vår mainstreamighet du ringat in eller pissar du på underklassen?

Fuskisraelmärkta apelsiner har skapat rabalder i Iran - som bojkottar landets guldgula skatter. Ett välkänt tema från apartheidssydafrika till gayrättigheter i Florida. Vi reder ut apelsinens politiska sprängkraft med PR-konsult Mattias Ronge.

Vi möter Eu-parlamentarikern som ensam räddat internet - 138:ns pappi! Jubel! Eller kommer Christoffer Fjellner få lära sig att tio bloggröster i webbskogen, är, tja betydligt färre den 7 juni?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".