Henrik & Josephine, dagen efter.
Brunchrapporten 8 juni

Bakisbrunch, vänredaktion och Verklighet

För en politik-junkie är dagen efter parlamentsval lika med bakisdag. Men trodde du att vi skulle lämna dig i sticket, så trodde du fel. Vi är ditt slappa brunchsällskap som skvallrar och försöker minnas vilka de viktigaste frågorna var. Kristdemokraternas Ella Bohlin och socialdemokraternas Åsa Westlund - kommer ni fortsätta parlamentssamarbetet mellan högern och vänstern så att väljarna inte kan skilja er åt?

Piratpartiets Christian Engström - ska du elitistiskt bestämma själv vad partiet tycker utanför integritetsfrågorna, eller ska du lyssna på dina väljare, varav en inte obetydlig del har sverigedemokratsympatier?

Och kanske viktigast - blev det något kampanjesex? Ella? Ja, här får du svaret:

Och en bra nyhetsredaktion kan alltid lära av andra kulturer! Premiär för Vänredaktionen - först ut är DN - vad snickesnackas det om i Bonnierkorridorerna? Så här lät det första samtalet:

Dessutom: Dags för en verklighetskoll - från P3:s dokumentära samhällsprogram Verkligheten. Rapport från valspurten - vad vill den unga generationens politiker? Egentligen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".